CHAQALOQLARDA LIQILDOQNI PARVARISH QILISHNING O‘ZIGA XOS JIHATLARI (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Ushbu maqola chaqaloqlarda liqildoqni parvarish qilishning ilmiy asoslangan jihatlarini tahlil qiladi. Liqildoqning anatomo- fiziologik xususiyatlari, uning bosh suyaklari va miya rivojlanishidagi o‘rni, shuningdek, gigiyenik va profilaktik parvarish tamoyillari ko‘rib chiqiladi.Maqolada ota-onalar va pediatrlar uchun liqildoqni parvarishlashda yo‘l qo‘yilishi mumkin bo‘lgan xatolarni oldini olish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.Shuningdek, liqildoqning o‘lchami, elastikligi va yopilish vaqtining patologik holatlari haqida ma’lumotlar keltirilib, diagnostika va nazoratning ahamiyati tahlil etilgan. Maqola liqildoqni parvarishlash bo‘yicha zamonaviy ilmiy yondashuvlarni yoritishga qaratilgan