ANJIRNING TIBBIY FOYDALARI VA SALOMATLIK UCHUN QO’LLANILISHI (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Ushbu maqolada anjirning(Ficus carica) kimyoviy tarkibi, biologik faolligi, dorivor xususiyatlari va tibbiyotda qoʻllanilishi bilan birga uning fitokimyoviy, ozuqaviy qiymati , terapevtik imkoniyatlari hamda toksiklik profiliga oid mavjud maʼlumotlar umumlashtiriladi. Shuningdek anjirning potensial zararli tomonlari hamda uni isteʼmol qilishda ehtiyot choralari keltiriladi. Anjir qadim zamonlardan beri nafaqat oziq-ovqat mahsuloti balki turli kasalliklarini davolash va oldini olish maqsadida ishlatilgan. Ushbu oʻrganishlar asosida anjirning inson organizmiga taʼsiri va unda kechayotgan salbiy jarayonlarga nisbatan foydalari yoritiladi. Maqola anjirning zamonaviy ilm-fan va  tibbiyotdagi oʻrni va salomatlikka ijobiy taʼsirini yoritishga qaratilgan