QALQONSIMON BEZI VA UNING GORMONI (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Ushbu maqola qalqonsimon bezining tuzilishi, funksiyalari va uning ishlab chiqaradigan gormonlarining organizmdagi roli haqida ilmiy tahlilni taqdim etadi. Qalqonsimon bezi organizmning metabolizm, issiqlikni tartibga solish, o'sish va rivojlanish jarayonlarini boshqarishda muhim ahamiyatga ega. Maqolada qalqonsimon bezining disfunktsiyasi, masalan, gipotiroidizm va gipertiroidizm kabi holatlar, organizmdagi turli tizimlarga ta'sir etishi va ular bilan bog'liq klinik alomatlar muhokama qilinadi. Tadqiqot metodologiyasi sifatida adabiyotlarni tahlil qilish, klinik va laboratoriya ma'lumotlari asosida ilmiy izlanishlar olib borilgan.