YALPIZNING INSON SALOMATLIGIGA BO’LGAN FOYDALARI; TARIXI, XUSUSIYATLARI VA ZAMONAVIY TADQIQOTLAR (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Ushbu maqola yalpiz o'simligining sog'liq uchun foydalari, kimyoviy tarkibi va tarixiy ahamiyatini o'rganadi. Yalpiz qadim zamonlardan beri dori sifatida qo'llanilib, hazmni yaxshilash, nafas olish tizimini qo'llab-quvvatlash, stressni kamaytirish va og'riqni yengillashtirish kabi foydalarini taqdim etadi. Maqola, kosmetika sohalaridagi qo'llanilishi, shuningdek, zamonaviy tadqiqotlar orqali uning yangi terapevtik imkoniyatlarini ko'rib chiqadi. Yalpizning an'anaviy tibbiyotdagi o'rni, uning kimyoviy tarkibi va sog'liqni saqlashda qo'llanilishi haqidagi ma’lumotlar ushbu maqolada chop etilgan.