YURAKDA UCHRAYDIGAN KASALLIKLAR, ULARNI OLDINI OLISH VA DAVOLASH USULLARI (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Ushbu  maqolada  odamning asosiy organlaridan hisoblangan yurak haqida, unda uchraydigan kassaliklar, ularni oldini olish chora-tadbirlari haqida ma’lumotlar berilgan. Yurak — odam va hayvonlarning qon aylanish sistemasidagi markaziy aʼzosi U doimo bir xilda qisqarib turishi tufayli, qonning qon tomirlar boʻylab uzluksiz harakatini taʼminlaydi.