YENGIL ATLETIKA FANIGA KIRISH VA YENGIL ATLETIKANING RIVOJLANISH TARIXI (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Ushbu tadqiqotning maqsadi  yengil atletikaning kelib chiqish va rivojlanish tarixini o’rganish.Yengil atletika orqali aholini sog'ligini mustahkamlashda yurish, yugurish mashqlarining inson salomatligidagi o‘rni juda kattadir. Maktabgacha ta’lim, umum ta’lim maktablari, akademik-litseylar, kasb hunar kollejlari, oliy o‘quv yurtlarining ta’lim jarayonlariga kiritilganligi  o‘qitish va o‘rgatish metodikasini yildan-yilga takomillashtirib borishni taqozo etmoqda. Bu esa nafaqat ta’lim sohasini takomillashtirish balki, o'qitish va o‘rgatish amaliyoti darslarini samarali tashkil qilishda ham muhim ahamiyat kasb etadi.