MONTESSORI VA VALDORF TIZIMIGA ASOSLANGAN BOLALAR BOGʻCHALARINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI. (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Bugungi kunda maktabgacha ta'lim pedagogikasini rivojlantirish maqsadida ko'plab ilg'or usullar tatbiq etilayotganligi, maktabgacha ta`lim tashkilotida bolalarni har tomonlama rivojlantirishda Mariya Montessori va Valdorf ta`lim tizimi va unga innovatsion yondashuv hamda ularning o’ziga xos xususiyatlari, farqli va o’xshash jihatlari, ushbu tizimlarda bolaning erkinligi va mustaqilligigia alohida e’tibor qaratilishi haqidagi fikrlar ushbu maqolada yoritilgan.