FUNDAMENTALS OF CLINICAL PSYCHOLOGY (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Klinik psixologlar keng ko'lamli faoliyat bilan shug'ullanadilar.Ba'zilar faqat ruhiy kasallik va tegishli sharoitlarni baholash,davolash yoki sabablarini o'rganishga qaratilgan. Ba'zilar tibbi-yot maktabi yoki shifoxona sharoitida yoki  oliy o'quv yurtining akademik bo'limida (masalan, psixologiya bo'limi) dars berishadi. Klinik psixologlarning aksariyati psixologik baholash, psixoterapiya ko'rsatish, klinik dasturlarni ishlab chiqish va boshqarish va sud ekspertizasini o'z ichiga olgan professional xizmatlar (masalan, sud jarayonida ekspert ko'rsatuvlarini taqdim etish) bilan klinik amaliyotning qandaydir shakllari bilan shug'ullanadi.