YURAK QON TOMIR KASALLIKLARI VA ULARNI OLDINI OLISH, DAVOLASH CHORA TADBIRLARI (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Ushbu maqolada yurak-qon tomir kasalliklarining kelib chiqish sabablari, asosiy xavf omillari va ularni davolash hamda oldini olish bo‘yicha zamonaviy chora-tadbirlar tahlil qilingan. Yurak-qon tomir tizimi patologiyalari dunyo bo‘ylab o‘lim va nogironlikning asosiy sababi bo‘lib, erta tashxis va profilaktika choralari ularning oldini olishda muhim ahamiyatga ega.