THE IMPORTANCE OF USING PEDAGOGICAL TECHNOLOGIES IN THE DEVELOPMENT OF PROFESSIONAL CREATIVITY IN THE LESSON PROCESS (EXAMPLE OF PHYSICS LESSONS) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
O’zbekiston Respublikasining “Ta‘lim to’g’risida”gi Qonunida esa “Tegishli ma‘lumoti, kasb tayyorgarligi bor va yuksak axloqiy fazilatlarga ega bo’lgan shaxslar pedagogik faoliyat bilan shug’ullanish huquqiga ega”,- deb belgilangan. Bu esa bo’lajak o’qituvchilarga o’ta dolzarb vazifalarni yuklaydi. Buning uchun esa bo’lajak o’qituvchilarning pedagogik ijodkorligini rivojlantirish, raqamli va zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalangan holda bilim berish, ularning ma‘lumotini, malakasini oshirish juda muhim hisoblanadi