O‘SPIRIN YOSHIDAGI O‘QUVCHILARNI KASBIY SHAKLLANISHIDA PSIXOLOGIK XIZMATNING ROLI (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Maktab psixologlari o‘z kasblarida ko‘pincha insonlar hayotidagi qiyin daqiqalarda ish olib boradilar. Odam bajarayotgan ishlariga ijodiy munosabatda bo’lib, mehnat unumdorligini doimo oshirib borsa, tanlagan kasbiga zo‘r qiziqish bilan qarasa, o‘z ishining ijtimoiy ahamiyatini tushunsa, uning qobiliyatlari mehnatda takomillashib borsa, o‘shandagina u mehnatdan qoniqish hosil qiladi va xursand bo‘ladi, bunday holda har bir shaxs jamiyatga eng ko‘p naf keltiradi.Ushbu maqolada o‘spirin yoshidagi o‘quvchilarni shakllanishida psixologik xizmatning roli haqida ma’lumot berilgan