BUXORO AMIRI SARAYLARI. (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Bu maqolada Buxoro amirlarining saroylari oʻrniga dastlab Kogonda saroy Buxoro shahar ichidagi qurilish koʻzda, Buxoroniki koʻz oʻngida diniy ulamolar paydo boʻlgan, ular bu borada qattiq qarshilik koʻrsatganlar, shu sababli. din ulamolari musofirlardir Buxoroga kirish yo'llarida to'siqlar qiladilar Bundan saroydan keyin Buxorodan 12 km sharqda "Yangi Buxoro" bo'limida, keyinchalik uni Kogon deb ataydigan shaharchada birgina bekat to'g'risida qurilish boshlangan, ular ma'lumotlar bayonnomasi bajarilgani haqida kelishib olishgan.