ELEKTRON OAVLARNING TIL XUSUSIYATLARI (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Televideniya biz eshitadigan tovush va biz ko'rgan tasvirni o'zida mujassamlashtirgan audiovizual ommaviy aloqa vositasi sifatida maydonga chiqadi.Televizion til tadqiqotchisi O.V.ning fikricha. Aleksandrovaning ta'kidlashicha, telekommunikatsiya - bu birinchi navbatda ommaviy aloqa. Bu turli guruhlar va qatlamlarga mansub millionlab odamlar axborotni oladigan va foydalanadigan axborot almashinuvidir. Televizion nutq turli parametrlarni, tilning o'ziga xosligini, uslub va mavzularning o'ziga xosligini, janr xilma-xilligini o'zida mujassam etgan murakkab tizimdir.