(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Estetikani chinakam tushunadigan kishilar yosh avlodni kamol toptirish uchun estetik tarbiyaga boshqacha yondoshishi kerak. Estetik tarbiyaning mazmuni va vazifalarini ifodalashda hamda belgilashda estetik tarbiya ma’naviy tarbiyaning muhim qismi ekanligini, unga tarkibiy bogʻliqligini va ana shu tarbiyadan kelib chiqqanligini hisobga olish kerak. Estetika faqat tabiatdagi va san’atdagi goʻzallikni emas, balki umuman hayotdagi va jamiyatdagi goʻzalliklar toʻgʻrisidagi fandir. Estetik tarbiya insonga chinakam goʻzallik, nafosat, muhabbat va iqtidor shakllanishini tarkib toptirish lozim. Mana shu murakkab vazifalarni muvaffaqiyatli hal qilish uchun haqiqiy estetik tarbiya bilan ma’naviy tarbiya oʻzaro didaktik bogʻlanishi shart. San’at va hayotni estetik jihatdan toʻgʻri idrok etishning oʻzi shaxsni ma’naviy yuksaltiradigan va boyitadigan vosita ekanligini unutmaslik lozim.