(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Zamonaviy ta’lim tizimida tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish muhim ahamiyat kasb etmoqda, ayniqsa oliy ta’lim va tibbiyot sohasida. Muammoli o‘qitish (PBL), holatli o‘qitish (CBL) hamda SWOT tahlil kabi faol o‘qitish metodlari talabalarda mustaqil fikrlash, tahlil qilish va muammolarni samarali hal etish qobiliyatlarini shakllantirishda muhim vosita hisoblanadi. Ushbu maqolada mazkur metodlarning pedagogik ahamiyati, ularning ta’lim jarayonidagi o‘rni hamda talabalarning bilim va ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi roli yoritilgan. Shuningdek, ushbu yondashuvlar nazariy bilimlarni amaliyot bilan uyg‘unlashtirishga xizmat qilishi ta’kidlanadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, faol o‘qitish metodlarini qo‘llash talabalarning darsga qiziqishini oshiradi va ularni kelajakdagi kasbiy faoliyatga samarali tayyorlaydi.