(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Mazkur maqolada fizika darslarida o’quvchilarda ekologik madaniyatni shakllantirishning ilmiy-nazariy asoslari tahlil etiladi. Tadqiqot muammoning dolzarbligi, ekologik madaniyat tushunchasining falsafiy va pedagogik talqinlari, fizika fanining integrativ imkoniyatlari, hamda amaliy metodlologik yondashuvlarni qamrab oladi. Pedagogik eksperiment natijalariga ko’ra, fizika darslarida muammoli ta’lim, loyiha metodi va STEM-yondashuvi birgalikda qo’llanilganda o’quvchilarning ekologik madaniyat darajasi sezilarli darajada oshganligi aniqlangan. Tadqiqot natijalari fizika o’qitish metodikasini ekologiyalashtirishga yo’naltirilgan innovatsion pedagogik texnologiyalarni tadbiq etishda amaliy ahamiyat kasb etadi.