(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Maqolada bo‘g‘cha yoshidagi bolalar salomatligini saqlash va ularni yashirin temir tanqisligidan himoya qilish masalalari yoritilgan. Yashirin temir tanqisligi hozirgi kunda bolalar orasida keng tarqalgan muammo bo‘lib, u umumiy rivojlanishning sekinlashishi, immunitetning pasayishi va kognitiv salohiyatning kamayishiga olib kelishi mumkin.