(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Ushbu ishda qattiq jismlarda tashqi kuchlar ta’sirida yuzaga keladigan mexanik kuchlanishlar va ularning nisbiy deformatsiya bilan bog‘liqligi o‘rganiladi. Guk qonunining elastiklik chegarasidagi ahamiyati, Young moduli va materiallarning mustahkamlik xususiyatlari tahlil qilingan