(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Ushbu maqolada bolalarda Streptokokk infeksiyasi ning yoshga qarab klinik namoyon bo‘lish xususiyatlari tahlil qilinadi. Streptokokk infeksiyasi bolalar orasida keng tarqalgan bo‘lib, uning kechishi bolaning yoshiga, immun tizimi holatiga va organizm reaktivligiga bog‘liq. Maqolada yangi tug‘ilgan chaqaloqlardan boshlab o‘smirlik davrigacha bo‘lgan bolalarda kasallikning asosiy klinik belgilaridagi farqlar yoritilgan. Shuningdek, Streptococcus pyogenes ning etiologik roli va uning asoratlari haqida ham ma’lumot berilgan. Tadqiqot natijalari bolalarda streptokokk infeksiyasini erta aniqlash va samarali davolashda muhim ahamiyat kasb etadi.