(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Ushbu maqolada bo‘lajak o‘qtuvchilarda inklyuziv madaniyatni shakllantirish masalasi ko‘rib chiqoladi. O‘qituvchining shaxsiy va kasbiy sifatlarini rivojlantirish va ularning pedagogik kompetensiyasini oshirish masalalari ilmiy asosda tahlill qilingan. Inklyuziv ta ‘lim konsepsiyasi, uning pedagogikadagi ahamiyati va O‘znekiston amalga oshirilayotgan islohatlar, inkyuziv madaniyat tushunchasi, uni shakllantirish usullari va jamiyatada uning ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, Markaziy Osiyo davlatlarida inkyuziv madaniyatni rivojlantirish tendensiyalari yoritiladi. Maqolada zamonaviy yondashuvlar va innovatsion texnologiyalar va amaliy tajribalar asosida samarali shakllantirish va yo‘llari ko‘rsatib o‘tiladi va yoritiladi.