(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Bu maqolada o‘zbek xalq yozuvchi Shukur Xolmirzayevning hammaning ko’nglidan joy olgan “O‘n sakkizga kirmagan kim bor?” asari haqida fikr yuritamiz. Maqolada 18 yosh nafaqat sho’xlik va beg‘ubor orzular davri, balki insonning katta hayotga qadam qo’yadigan davri ekanligi haqida gap boradi. Ushbu maqolaning boshqa maqolalardan ustunlik jihati shundaki, unda asar shunchaki kitobdagi voqea sifatida emas, balki har bir yosh yigit-u qizlarning hayotida uchrashi mumkin bo‘lgan hayotiy sinovlar asosida tahlil qilingan.