(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Mazkur maqolada taniqli adib Shukur Xolmirzayevning "Odam" hikoyasi badiiy-estetik jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda qahramon Rahima momoning murakkab hayot yo‘li orqali inson umrining falsafiy mohiyati va biologik qaytish qonuniyatlari ochib beriladi. Ayniqsa, asarda xotiraning qatlam-qatlam bo‘lib teskari tartibda ochilishi, qarilikning "bolalikka qaytish" bosqichi sifatida talqin etilishi psixologik realizm nuqtai nazaridan yoritilgan. Maqolada insonning o‘lim oldidagi ruhiy tiniqlashuvi "so‘nish oldidagi alanga" tashbehi orqali tushuntirilgan hamda asarning tarbiyaviy-axloqiy ahamiyati, xususan, "rizolik" tushunchasining insoniyat hayotidagi o‘rni xulosalangan.