(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Maqolada Shukur Xolmirzayev badiiy tizimida “Ayol” konseptining madaniy bilim birligi sifatidagi lisoniy va semantik xususiyatlari tadqiq etiladi. Tadqiqotning maqsadi konseptning kognitiv (ijtimoiy funksiyalar), qadriyatli (ma’naviy ideallar) va obrazli (metafora va simvollar) qatlamlarini tahlil qilish orqali milliy mentalitet transformatsiyasini ochib berishdan iborat