(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Shukur Xolmirzayev ham tabiat manzaralarini oddiy fon sifatida emas, balki asar mazmunini boyituvchi, qahramonlarning ruhiy holatini ochib beruvchi muhim badiiy vosita sifatida talqin qiladi. Ayniqsa, uning hikoyalarida tog‘lar, keng dalalar, cho‘l manzaralari, qishloq hayoti va tabiat hodisalari tasviri orqali inson va tabiat o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik nihoyatda ta’sirchan ifodalanadi.