(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy tibbiyot diagnostikasida muhim o‘rin tutayotgan elastografiya usulining nazariy asoslari va amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Elastografiya to‘qimalarning elastiklik va qattiqlik darajasini baholash imkonini beruvchi noinvaziv diagnostik usul hisoblanadi. Maqolada elastografiyaning ishlash prinsipi, asosiy turlari, jumladan ultratovush elastografiyasi va magnit-rezonans elastografiyasi haqida ma’lumot berilgan. Shuningdek, ushbu usulning gepatologiya, mammologiya, tiroidologiya, urologiya va boshqa tibbiy sohalardagi diagnostik imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari elastografiyaning kasalliklarni erta aniqlash, differensial tashxis qo‘yish hamda davolash samaradorligini monitoring qilishda muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.