(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Bugungi kunda jahon ta’lim tizimida har bir insonning teng huquqli ta’lim olishini ta’minlash, ayniqsa imkoniyati cheklangan va alohida ta’lim ehtiyojlariga ega bo‘lgan bolalarni jamiyat hayotiga faol jalb etish masalasi dolzarb vazifalardan biri hisoblanadi. Zamonaviy ta’lim tizimida inklyuziv ta’lim yondashuvi barcha bolalar uchun teng imkoniyat yaratish, ularning qobiliyatlarini rivojlantirish hamda ijtimoiylashuv jarayonini qo‘llab-quvvatlashga qaratilgan muhim pedagogik yo‘nalish sifatida e’tirof etilmoqda.