(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Mazkur maqolada PISA (Programme for International Student Assessment) xalqaro baholash dasturining mazmun-mohiyati hamda uning O‘zbekiston ta’lim tizimini baholashdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida PISA baholash mezonlari — o‘qish savodxonligi, matematik va tabiiy fanlar bo‘yicha funksional savodxonlik — asosida O‘zbekiston ta’lim tizimida mavjud muammolar aniqlanadi. Jumladan, ta’lim mazmunining amaliyotdan uzilganligi, tanqidiy va mantiqiy fikrlash ko‘nikmalarining yetarli darajada shakllanmaganligi, o‘qitish metodlarining zamonaviy talablarga to‘liq mos kelmasligi kabi masalalar ko‘rib chiqiladi.