(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Mazkur maqolada dori vositalarini tajribadan o‘tkazish jarayonida uchraydigan asosiy xato va kamchiliklar ilmiy tahlil qilinadi. Tadqiqotda preklinik va klinik bosqichlarda yo‘l qo‘yiladigan metodologik xatolar, statistik tahlildagi kamchiliklar, etik me’yorlarga rioya qilmaslik holatlari hamda postmarketing kuzatuvdagi muammolar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, xalqaro tashkilotlar tomonidan belgilangan talab va standartlarning ahamiyati yoritilib, dori vositalarining xavfsizligi va samaradorligini ta’minlashda ilmiy asoslangan yondashuv zarurligi asoslab beriladi.