(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Гестацион пиелонефритда буйрак усти безидаги ўзгаришларнинг ўзига хослиги гиперфункционал кўрсатичларини кучайиши, қонда глюкокортикоидларни ошиб кетиши, буйрак усти бези пўстлоқ қавати гломеруляр ва тутамли сохалари гипертрофияси билан характерланади. Бу эса, шу соҳадаги спангиоцитларни гипертрофияси, гиперплазияси, некробиози, ёғли киритмаларга бойитилиши, капиллярларда тўлақонлик натижасида диапедез қон қуйилишига олиб келади. Оқибатда, буйрак усти безини функционал кучайиши кўринишидаги белгилар гиперортицизм юзага келиши, ҳомиладорларда Иценко Кушинг синдромини ривожланишига олиб келади.