(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
: Mazkur maqolada XIX asr oxiri – XX asrning birinchi yarmida Turkistonda shakllangan jadidchilik harakatining madaniy, siyosiy va iqtisodiy faoliyati kompleks ilmiy yondashuv asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda jadidlarning ta’lim tizimini isloh qilish, matbuot va teatr orqali milliy ongni shakllantirishdagi roli, milliy davlatlilik va siyosiy mustaqillik g‘oyalarini ilgari surish jarayoni, shuningdek, iqtisodiy ong va iqtisodiy madaniyatni rivojlantirishdagi faoliyati yoritiladi.