(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Ushbu maqolada Surxondaryo viloyatida Parkinson kasalligining tarqalish chastotasi, uni yuzaga keltiruvchi omillar va kasallik bilan bog‘liq asoratlar tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida hududdagi tibbiyot muassasalaridan olingan statistik ma’lumotlar asosida kasallikning yosh guruhlari bo‘yicha tarqalishi, jinsiy farqlar, klinik belgilari hamda kasallik rivojlanish bosqichlariga qarab yuzaga keladigan asoratlar o‘rganildi.