(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Buyraklar organizmda modda almashinuvining oxirgi mahsulotlarini chiqarish, suv-elektrolit va kislota-ishqor muvozanatini saqlashda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu maqolada buyrakda kechadigan asosiy biokimyoviy jarayonlar — filtratsiya, reabsorbsiya, sekretsiya, azotli almashinuv mahsulotlari metabolizmi hamda gormonal regulyatsiya ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Jarayonlar kimyoviy reaksiyalar va jadvallar asosida yoritilgan.