(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Ushbu maqolada qisqa masofaga yuguruvchilarni musobaqalarga tayyorlash jarayonining asosiy yo‘nalishlari – texnik, taktik va psixologik tayyorgarlik masalalari yoritilgan. Start texnikasi, tezlanish fazasi, maksimal tezlikka chiqish kabi biomekanik omillar tahlil qilingan. Taktik tayyorgarlikda masofani o‘tish strategiyalari, raqiblarni o‘rganish, energiyani to‘g‘ri taqsimlash kabi jihatlar ko‘rib chiqilgan. Psixologik tayyorgarlik bo‘limida stressni boshqarish, vizualizatsiya va motivatsiya usullarining samaradorligi haqida ilmiy manbalar asosida fikr yuritiladi. Maqola sport murabbiylari, oliy ta’lim talabalari va sport bilan shug‘ullanuvchi mutaxassislar uchun amaliy ahamiyatga ega.