(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Ushbu maqolada bolalar orasida keng tarqalgan tanqislik anemiyalarining — temir, oqsil va vitaminlar yetishmovchiligi bilan bog‘liq holatlarning etiologiyasi yoritilgan. Anemiyaning bolalar salomatligiga salbiy ta’siri, uning rivojlanish omillari, xavf guruhlari va kasallikning oldini olish yo‘llari tahlil qilingan. Tadqiqotda bolalarda uchraydigan anemiya turlari va ularning yuzaga kelishiga sabab bo‘luvchi omillar haqida tibbiy-nazariy asoslar bilan bir qatorda amaliy tavsiyalar ham berilgan. Mazkur maqola pediatrlar, umumiy amaliyot shifokorlari va tibbiyot yo‘nalishidagi talabalar uchun foydali manba bo‘lib xizmat qiladi.