(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Ushbu maqolada sintillyatsion detektorlarning (PET, SPECT) tibbiyotdagi ahamiyatini o‘rgatishda muammoga asoslangan ta’lim (Problem-Based Learning – PBL) metodining ilmiy-pedagogik asoslanishi va uning samaradorligi tahlil qilingan. Tadbiq qilingan metodning afzalliklari va kamchiliklari o‘rganilib, real klinik muammolarni yechish orqali talabalarning klinik fikrlash va diagnostik ko‘nikmalarini rivojlantirish usullari ko‘rsatilgan. Tadqiqot natijalari PBL metodining an’anaviy o‘qitish usullariga nisbatan sezilarli darajada ya’ni 18.2 % va 15.3 % yuqori samaradorlikka ega ekanligini ko‘rsatdi.