(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Mazkur maqolada Astragalus jinsiga mansub o‘simliklarning biologik va dorivor ahamiyati ilmiy asosda yoritiladi. Astragalus turkumiga kiruvchi turlar qadimdan xalq tabobatida yurak-qon tomir kasalliklarini davolash, immunitetni mustahkamlash hamda yallig‘lanishga qarshi vosita sifatida qo‘llanib kelinadi. Zamonaviy farmakologik tadqiqotlar ushbu o‘simlik tarkibida flavonoidlar, saponinlar, polisaxaridlar, alkaloidlar kabi biologik faol moddalar mavjudligini ko‘rsatmoqda