(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Asab to‘qimasi tirik organizmlarda axborot uzatish va boshqaruv jarayonlarining markaziy asosi hisoblanadi. U neyronlar va glial hujayralardan tashkil topib, murakkab tuzilma va funktsional o‘ziga xoslikka ega. Neyronlar asosan elektr impulslarini hosil qilish, ularni uzatish va qayta ishlash vazifasini bajaradi.