(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Ushbu maqolada ketaminning intubatsion narkozda qo‘llanishi, uning afzalliklari va mumkin bo‘lgan asoratlari tahlil qilinadi. Ketamin intubatsion narkozda anesteziya sifatida keng qo‘llanilib, ayniqsa yurak-qon tomir va nafas yo‘llari funksiyasi zaif bo‘lgan bemorlarda samaradorligi ko‘rsatildi. Maqola ketaminning farmakologik xususiyatlari, uning intubatsiyadagi roli va yon ta’sirlari haqida ma’lumot beradi.