(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Ushbu maqolada Germaniyada fashizmning vujudga kelish sabablari, uning siyosiy va ijtimoiy asoslari, Adolf Gitler boshchiligidagi Natsistlar partiyasining hokimiyatga kelish jarayoni hamda fashizmning mamlakat ichki va tashqi siyosatiga ta’siri tahlil qilinadi. Maqolada shuningdek, Birinchi jahon urushi oqibatlari, Versal shartnomasi, iqtisodiy inqiroz va millatchilik kayfiyatlarining kuchayishi kabi omillar ham keng yoritilgan. Tadqiqot jarayonida Germaniyada fashistik ideologiyaning shakllanishi va uning dunyo tarixidagi oqibatlari baholangan.