(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Ushbu maqolada O‘tkir yurak qon–tomir yetishmovchiligi (OYQTY) bu yurakning qon pompalash funksiyasining tez va jiddiy buzilishi natijasida organizmning kislorod va oziq moddalarini yetarlicha ta’minlamasligidir. O‘tkir holatlar, masalan, miokard infarkti, stenokardiya va yurak ritmining buzilishi hayot uchun xavf tug‘dirishi mumkin. Ushbu holatlar, bemorda to‘g‘ri va tezkor birinchi yordam ko‘rsatishni talab qiladi.