(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada arterial gipertoniya (AG) kasalligini erta aniqlash va uning oldini olishning dolzarb yo‘llari atroflicha tahlil qilingan. Tadqiqotning maqsadi AGning patogenezi, xavf omillari, zamonaviy diagnostika usullari va profilaktika strategiyalarini o‘rganishdan iborat.