(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Ushbu maqolada inson miyasi tuzilishi va uning asosiy anatomik qismlari haqida ma’lumot beriladi. Miya — markaziy asab tizimining eng muhim organi bo‘lib, bosh miya yarim sharlari, oraliq miya, orqa miya, kichik miya va miya ustuni kabi bo‘limlardan iborat. Har bir bo‘limning morfologik va funksional xususiyatlari, ularning organizm hayot faoliyatini boshqarishdagi o‘rni yoritib beriladi. Bundan tashqari, miyaning to‘qima tuzilishi, qon tomir tarmog‘i (vaskulyarizatsiyasi), likvor aylanish tizimi va himoya mexanizmlari (gematoensefalik to‘siq) haqida ham qisqacha tavsif berilgan.