(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Ushbu maqolada materiallarining tasnifi, ularning tishning yo‘qotilgan to‘qimalarini tiklash va himoya qilishdagi roli, shuningdek, vaqtinchalik plomba materiallarining xususiyatlari va qo‘llanilishi ko‘rib chiqiladi. Plombalar o‘zining ishlatilish muddati, tarkibi va fizik-kimyoviy xususiyatlariga qarab turlicha bo‘ladi. Vaqtinchalik plombalar tishning himoyasini ta’minlash, davolash jarayonida ishlatiladi va doimiy plombaga tayyorgarlik ko‘rishda muhim ahamiyatga ega. Maqolada eng ko‘p ishlatiladigan vaqtinchalik plomba materiallari, ularning xususiyatlari va qo‘llanish sohasi haqida batafsil ma’lumotlar keltirilgan.