(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Ushbu maqolada maktab yoshidagi bolalarda D vitamini yetishmovchiligining sabablari, klinik belgilari, tashxislash usullari hamda zamonaviy davolash va profilaktika choralarining ahamiyati yoritilgan. D vitamini bolalar organizmidagi suyak to‘qimalarining rivojlanishida, immun tizimining mustahkamlanishida va umumiy salomatlikni taʼminlashda muhim o‘rin tutadi.