(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Ushbu maqolada kognitiv dissonans tushunchasi va uning psixologiya, sotsiologiya, ta’lim, iqtisod va marketing kabi boshqa fanlar bilan integratsiyasi o’rganilgan. Kognitiv dissonans, odamlarda mavjud fikrlar va xulqlar orasidagi to’qnashuvga olib keladi, bu esa ma’lumotlarni qabul qilish, qaror qabul qilish va xulq-atvorni o’zgartirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Maqola, ushbu tushunchaning fanlararo ta’sirini o’rganib, tadqiqotlar va misollar orqali kognitiv dissonansning amaliyotlarda qanday qo’llanilayotganini ko’rsatadi