(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Ushbu maqolada bioparchalanuvchi plyonkalar va plyonkalardan dorivor moddalarni qadoqlashda ishlatilishi haqida bir qancha ma’lumotlar keltirib o’tamiz. Hozirgi kunda tibbiyot rivojlanishi va insonlarni sifatli dori darmon vositasiga talab kuchliligi sababli, ulardan qanday holatlarda foydalanish kerakligi haqida ham keltirib o’tilgan. Bioparchalanuvchi plyonkalarning ishlab chiqarishdagi istiqbollari va uni yanada takomillashtirish haqida bir qancha olimlar va mutaxassislarning fikirlari keltirib o’tilgan.