(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Ushbu maqola pedagogik jarayonlarni matematik modellashtirishning ahamiyatini va uning o’qitish samaradorligini oshirishdagi o’rnini ko’rib chiqadi. Maqolada pedagogik jarayonlarni matematik modellashtirishning turli metodlari, jumladan, differensial tenglamalar, statistik modellar, o’yin nazariyasi va optimal boshqaruv nazariyasi ko’rib chiqilgan. Modellashtirish yordamida o’quv jarayonini tahlil qilish, uning samaradorligini oshirish va resurslarni samarali taqsimlash imkoniyatlari haqida batafsil bayon etilgan. Shuningdek, matematik modellashtirishda yuzaga keladigan muammolar va cheklovlar ham ko’rib chiqilgan.