(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Azotli o‘g‘itlar miqdorini oshirilishi ikkala o‘rganilgan sholi navlarida ham, o‘suv davrini nazorat variantiga nisbatan 9-14 kunga, to‘liq pishishini «Iskandar» navida 13-15 kunga, «Guliston» navida 4-5 kunga uzayishiga olib keldi. Bu tuplash koeffitsentini ta’lluqli ravishda 1,5-1,1 ga, hosildor poyalar sonini 1 m2 da 83-62 taga ortishi ya’ni, 1 gektarda 83-62 mingtagacha yon shoxlarning ko‘p hosil bo‘lishi va asosiy poyalardan keyin pishib yetilishi hisobiga vujudga keldi.