(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Кардиомиопатия – миокард ёки юрак мушакларининг прогрессив касаллиги бўлиб, аксарият ҳолларда юрак мушаклари заифлашади ва тананинг қолган қисмига қонни самарали тиқиб чиқара олмайди. Турли омиллар, жумладан, коронар юрак касаллиги ёки айрим дори воситалари, турли кардиомиопатия турларига олиб келади. Ушбу ҳолатлар юрак етказибсизлиги, аритмия, клапан муаммолари ёки бошқа асоратларни келтириб чиқариши мумкин.