(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Mazkur ilmiy maqola nafas olish jarayonining anatomik tuzilmasi va uning rivojlanishida yuzaga keladigan nuqsonlar haqida ma’lumot beradi. Nafas tizimining a’zolari va ularning rivojlanishi haqidagi ma’lumotlar organizmning kislorod olish va karbonat angidridni chiqarish jarayonlarini boshqarish uchun zarur. Maqolada nafas olish tizimi a’zolarining rivojlanishida uchraydigan nuqsonlar, shu jumladan, o‘pka anomaliyasi, bronxial atresiya, traxeyomalatsiya va boshqa patologiyalar tahlil qilinadi. Ushbu maqola nafas tizimi kasalliklari va rivojlanishidagi nuqsonlarni erta aniqlash va davolashning ahamiyatini ko‘rsatadi.